“Єднаймося заради майбутнього”

Сьогодні, 16 лютого, в Україні відзначають День єднання. Це молоде свято, воно було засноване лише торік, указом президента Володимира Зеленського.

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року. Взимку торік росія стягнула військову техніку до кордонів України. Світові ЗМІ писали, що незабаром може розпочатись війна. Однією з можливих дат називали саме 16 лютого.

У відповідь на це Зеленський закликав українців не панікувати та назвав день можливого вторгнення Днем єднання України.

— Нас лякають великою війною та ще раз призначають дату військового вторгнення. Це вже не вперше. Але наша держава сьогодні сильна, як ніколи… Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, одягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність, — заявив Зеленський у зверненні.

Того дня у багатьох містах відбулися акції, присвячені Дню єднання. До слова, в столиці розгорнули 200-метровий жовто-блакитний стяг. Гігантський прапор України розгорнули і у Сєвєродонецьку. А вже 24 лютого 2022 року розпочалося повномасштабне вторгнення російський військових на територію України. 

Наш заклад активно долучився до святкування під гаслом “Єднаймося заради майбутнього”

Ворнік А.Ю. із учнями 6-Б класу, взяли активну участь у фотоквесті під гаслом « Єднаймося заради майбутнього». Виконували різноманітні завдання: вигадували ребуси, складали Сенкан, складали онлайн-пазли та із підручних предметів слово «Єдність», на карту України наклеїли свої побажання для Всіх українців. Одягнули символічні браслети.. Та найбільш зворушливим було завдання – намалювати власний символ єднання. Не сумніваючись, їх відповідь була – ЛЮБОВ До УКРАЇНИ😊❤️
Ворнік А.Ю. нагородила учнів відповідним сертифікат за активну участь у фотоквесті.
Виховна година у 3-А та 3-Б класі, класні керівнки – Грішка К.З. та Кочервей О.І.
 
Виховна година із учнями 7 класу, класний керівник – Обершт О.І.
Виховна година з учнями 9-Б класу
 
Наші гарні першокласники!💙
Наші чудові 10-класники на уроці історії, присвяченому Дню єднання, який провела креативна вчителька Oksana Obersht💙💛
Кожен учень записав, що означає Батьківщина для нього самого. Визначились, що для них є в житті найголовнішим. Написали побажання Україні та Всім українцям.
Вчитель історії, Обершт О.І. провесла тематичний урок для учнів 8, 9-А класу.  Учні дізнались про створення свята, про особливості святкування та розповіли про свої мрії та цілі в Вільній Незалежній Україні.
Виховна година з учнями 6-А та 9-А класу✅
Класний керівник – Кравчук Анастасія Михайлівна.
Учні зіграли в тематичну вікторину. Даючи правильну відповідь – відчинялась одна область, цим самим учні об’єднали всю Україну 💙💛
 Відео-підсумок насиченого дня… Stand with Ukraine: сьогодні та назавжди!💙💛

Поділитись:
Перейти до вмісту