Попередження та протидія булінгу

Протягом вересня в Новоселицькому ліцеї соціально-психологічна служба (Практичний психолог – Горбатюк Н.Л., соціальний педагог – Гнатюк М.О.) проводила заходи з метою попередження та протидії булінгу, інформування всіх учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу.
В початковій ланці відбулися тренінги «Що таке булінг?» (1-і класи) та «Завжди кажи НІ, якщо…» (3-і класи). Учням пояснили, які є види булінгу, його ознаки та продемонстрували відеоролики, в яких розповідається про шкільний булінг. Діти із задоволенням зіграли у гру «Це – булінг?», у ході якої відрізняли дружні піддражнювання від булінгу.
П’ятикласники ознайомились із правилами реагування у випадку булінгу під час інформаційної хвилини «Я повинен зупинити булінг». Під час заходу учні підтвердили свої чудові знання та розуміння, що булінг – це насильство, якому потрібно протидіяти.
Всі ці заходи спрямовані на зародження в суспільстві небайдужості до проблеми. Діти повинні розуміти, що фізичне залякування, побиття, стусани, підніжки, поштовхи, блокування або дотики небажаним і неналежним чином – це все булінг!
Переглянути фото: 
Поділитись:
Перейти до вмісту