Проєкт “Підвищення екологічної культури серед учнівської молоді шляхом роздільного збору відходів”

25 травня був підписаний договір між ГО “Український Народний Дім” та ҐО “Новоселицька Агенція економічного розвитку та транскордонної співпраці” щодо впровадження Проєкту “Підвищення екологічної культури серед учнівської молоді Новоселицьких шкіл Чернівецької області шляхом роздільного збору відходів”
Директор Новоселицького ліцею Каліструк Інна Миколаївна долучилась до проєкту під час зустрічі з керівницею Агенції економічного розвитку та транскордонної співпраці Світлани Скрикуляк з головою Новоселицької МТГ Марією Нікорич, начальницею відділу освіти Новоселицької МТГ Аделіною Руснак та директорами інших міських шкіл.
Мета проєкту – підвищення екологічної культури, розробка довгострокових рішень для збору, управління та утилізації відходів серед учнівської молоді Новоселицької МТГ.
Заходи проекту передбачають:
– проведення трьох вебінарів на тему “Роздільний збір сміття – імператив часу” серед учнів трьох навчальних закладів міста Новоселиці.
– закупівля різнокольорових контейнерів для скла, паперу, ПЕТ-пляшок, пляшок з металу та батарейок, пакетів для шкіл міста Новоселиці
– проведення конференції по обміну досвідом з питань роздільного збору відходів серед учнів Новоселицької МТГ.
– проведення заходу “Екологічний бумеранг”
Очікувані результати – формування екологічної культури; регулярний продаж відходів підприємству яке цим займається; кошти будуть витрачені на екологічні потреби шкіл; поліпшення екологічної ситуації у Новоселицькій МТГ; можливість мультиплікації діяльності на навчальні заклади Чернівецької області.
Діяльність впроваджується в рамках конкурсу мікрогрантів за сприяння Товариства “Український Народний Дім в Чернівцях”. Фінансується повністю або частково ІМ та Шведським Інтернаціоналом Агенство з питань співпраці у розвитку( Sida).IM або Sida не несуть відповідальності за зміст і не обов’язково узгоджується з будь-якими висловленими думками.
Поділитись:
Перейти до вмісту