Вишиванка- мамин оберіг

Я вишию сорочку кольорову
Й по білім світі гордо в ній піду.
У ній зустріну пору світанкову
І щастя світле я у ній знайду…
День вишиванки — це не лише свято національної свідомості, патріотизму, а й краси та дружби. Свято національного костюму спрямоване на те, щоб зберегти історичну цінність української традиції створення і носіння вишиванок.
День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.
День Вишиванки в Новоселицькому ліцеї пройшов дуже насичено. Вчителі та учні долучились до фоточеленджу “Вишиванка – мамин оберіг”. Першачки активно розмальовували вишиванкові візерунки, а учні 3-4 класів склали карту неньки Батьківщини із різних візерунків.
День Вишиванки завжди був яскравим, життєдайним та улюбленим святом мільйонів українців. Згадаймо себе і той піднесений внутрішній стан, коли йдеш вулицею, і тобі посміхаються незнайомі люди лишень тому, що вони теж у вишитих сорочках.
Бережіть традиції!
Поділитись:
Перейти до вмісту