Профілактичний урок: “Психологічна підготовка до ЗНО”

Іспити , як і більшість явищ життя, – явище перехідне. Коли вони закінчуються, з’являється відчуття свободи, забуваються сльози, нервування, повертається спокійний сон. Але ж можна скласти іспит і з меншими витратами для власного здоров’я, отримати добрі оцінки й чекати наступного іспиту без страху і безсонних ночей.
З метою ознайомлення учнів з особливостями ЗНО та формування психологічної готовності до нього, соціально-психологічна служба ліцею (Практичний психолог: Горбатюк Н.Л., соціальний педагог: Гнатюк М..О.) провела з випускниками профілактичний урок.
ЗНО це реальність нашого освітнього простору, де ми – педагоги, повинні підготувати до першого дорослого життєвого іспиту. Ситуація іспиту не проста, оскільки дитина хвилюється, непокоїться. Але це цілком природно. Моменти хвилювання заважають сконцентруватись і знижують увагу. Але цей стресовий стан можна регулювати.
На сьогодні, в освітньому середовищі можна використовувати різні психологічні прийоми, такі вправи як : «дихальна релаксація», ауторелаксація «саме сьогодні», збудувалась піраміда успішного складання ЗНО, моделювання власного життєвого шляху.
Здобувачі освіти активно брали участь в заході, обговорювали проблеми та актуальні питання щодо ЗНО.
Від щирого серця бажаємо всім випускникам успішно скласти ЗНО, щасливої життєвої дороги та удачі!
Переглянути фото
Поділитись:
Перейти до вмісту